donderdag 25 september 2014

Salmiak in de mix

"Autodrop heeft weer erg hard gewerkt aan een nieuw dropje, met als resultaat: de Wegwerkers. Deze pittige salmiakmix vind je vanaf eind september bij Albert Heijn."

Vrolijk Nieuws van Haribo

Zomaar vandaag op de deurmat; een klein cadeautje van Haribo. Ook namens Plus, waar deze Vrolijke Drop van Haribo, inclusief de drie nieuwe smaken, deze week €1 kost. Achterop de folder: "Win 1 van de 35 haribo bakfietsen, voor meer informatie en de actievoorwaarden ga naar haribo.nl/bakfiets"

woensdag 24 september 2014

Harlekijntjes gemberdrop

Een opvallend nieuwe verschijning in het dropsegment is deze "zachte gember drop" van Harlekijntjes. Het hele concept van drop met gember is écht helemaal anders dan alles wat al gedaan is met salmiak en zoet- hout. Wat dus erg érg interessant is voor dropliefhebbers. 
De dropjes - in dezelfde clowneske vorm als de andere harlekijntjes - hebben de bekende 'typische bite' van harlekijntjes: een bijnakrokant korstje op de onderkant, een enigszins stevige doorbijt en een beetje stroperigzachte kern (tandenplakfactor: 8). Meteen is de smaak wat scherp, dan wordt het dropje even een 'gewoon' zachtzoet harlekijntje en lijkt er niks aan de hand tot de karakteristieke scherpte van gember toch weer aan komt zetten en nu in de nasmaak de overhand neemt. Het is niet dat het dropje brandend scherp is, zeker niet. Maar gember is het absoluut wél, zowel in smaak als qua gemberscherp. Gember met drop. Absoluut het proberen waard en direct verslavend.
Eindoordeel: 8,5.

maandag 22 september 2014

Salmiakkitäytesuklaa

'Suklaa' is Fins voor chocolade. 'Täytesuklaa' is te vertalen als fondant chocolade. En 'salmiakki'; dat is wel duidelijk. Dus een heuse salmiak chocolade reep. Van gerenommeerde Scandinavische makelij, want zo mag je producent Fazer wel zien. Prachtige verpakking ook, in stijlvol rood met zwart wit harlekijnesk ruitpatroon. Dit is typisch zo'n reep die je alleen koopt als je het zeker weet, want naast de (Zweedse) letters "mjölkchoklad met salmiakfyllning" staat een blokje chocola afgebeeld waar een diepzwarte vulling uitstroomt. Je bent dus gewaarschuwd.
Maar dit is erg lekker. Heerlijke romige melkchocolade die wegsmelt à la milka. Met een verrassend goed passende salmiakzoute kern die licht vloeibaar is. De hele mond is gevuld met de dubbelsmaak. En de plak- kerige textuur van beide onderdelen versterkt dat nog eens extra. De mede-recensent (een dropliefhebber met een grote voorkeur voor zoute zachte drop) knikt goedkeurend en zegt: "ik heb het nog nooit zo zout gegeten." De chocoladesmaak overheerst aanvankelijk, maar wanneer je op een blokje zuigt komt snel de salmiakzoute drop eruit sijpelen. "Heel bijzonder." De unieke combinatie van chocolade met salmiak is absoluut geslaagd, ook al is de nasmaak wat schizofreen. Alsof het snoepgoed niet kan kiezen of het nou drop of chocola is. "Dit is chocola met een identiteitscrisis of een dropje met grootheidswaanzin." Na verloop van tijd (maanden) zal de vloeibare dropkern indrogen en minder uit de chocolade stromen. Dus deze delicatesse niet te lang in de kast bewaren...
Eindoordeel: 8,5.

Harlekijntjes dropreep

Deze rupsvormige droprepen verpakt Harlekijntjes per twee in een quasi handige, tussendoor-meeneemverpakking. En dus liggen deze droprepen ook bij benzinestations te koop. De dropreep heeft een stevige buitenstructuur en een wat stroperige zoete binnenkant. Het is drop in de categorie 'zacht zoet' maar dan tegen het stevigzachte aan. Tandenplakfactor: 7. De smaak lijkt verdraaid veel op de klassieke zoete harlekijntjes; als het al niet dezelfde is. Grappig dat de reep in enkele happen opgepropt kan worden of per segment (twaalf keer) kan worden afgehapt.
Eindoordeel: 8,0.